Groep 5b observeert

Geplaatst op vrijdag 12 september 2014

Groep 5B heeft aan het begin van dit schooljaar in september een brood-testproject gedaan in de groep. Juf Jessica had een combinatie gemaakt van onze w.o. lessen natuur , geschiedenis en het schoolproject ‘ Ik lekker fit’ .
We hebben verschillende soorten brood mee naar school genomen, zoals bruin brood, wit brood, volkoren brood, brood met zaden, brood met chocoladepasta, Turks brood, maisbrood, boerenbruin, tijgerwit, los, in een zakje, oud brood, brood met een gat, twee broodjes op elkaar ed. en deze allemaal naast elkaar gelegd.
Elke dag gingen we kijken of er al schimmel op kwam en of het uitmaakte welke kleur het brood had, wat voor soort brood het was en hoe het er was neergelegd.
Het losse brood kreeg geen schimmel, het werd wel droog en hard. Het enige brood dat schimmel kreeg, was het brood dat in een zakje zat.
Ook hebben we een top drie gemaakt welk brood de kinderen uit groep 5B het lekkerste vond. Onze top drie is:
1. Croissants
2. Stokbrood