Schoolhandbal

Geplaatst op woensdag 12 november 2014

Voor het eerst hebben we meegedaan aan het schoolhandbal en dat meteen met 3 teams. 1 team uit groep 6 en 2 van de groepen 5.

Op de woensdagmiddag worden de wedstrijden van de groepen 5 en 6 gespeeld. Na wat wisselingen in het speelschema waren de wedstrijden geheel verspreid over de woensdagmiddag en begin van de avond. Dit alles deed een grote vraag op onze flexibiliteit. Niet alleen de leerkrachten wil ik hiervoor bedanken, maar zeker ook de begeleidende ouders. Er werd gekeken naar mogelijkheden om de middag tot een goed einde te brengen en dit was erg goed om te zien. Ouders van de handbalteams bedankt.

Alle teams hebben 3 wedstrijden gespeeld en kennis gemaakt met de sport handbal. 1 team had de smaak zo goed te pakken dat ze alles wisten te winnen en zo door gingen naar de winnaarspoule op de vrijdagmiddag.

Na wat haasten en zoeken konden we nog net 5 minuten spelen van de eerste wedstrijd op de vrijdagmiddag. We moesten namelijk al om 15.40u spelen? Maar ook dit was geen obstakel voor de leerlingen die er als eerste waren en werd de eerste wedstrijd gewonnen. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer leerlingen van het team de sporthal binnen en konden het team versterken tot aan de finale! Jaha, de finale. Alle wedstrijden werden gewonnen in de winnaarspoule en zo kwamen we in de finale tegenover de vogelveste te staan.

De optimist vol met adrenaline en zenuwen gingen ervoor in de finale. Helaas kwam het team op achterstand. Dit deed niets met de wil om te winnen, want de leerlingen gingen gewoon door. Met de aanmoediging van de meegekomen ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen ging het team vol voor de aanval en konden ze het de grote leerlingen van de Vogelveste toch nog moeilijk maken en werd er tegen gescoord.

Aan het eind was de vogelveste toch een maatje te groot, helaas.

De optimist kon wel met geheven hoofd het veld af stappen, wat een prestatie!

2e van Lelystad, knap hoor!

Trots op de optimist en met name ook de supporters en de fairplay die erbij komt kijken!

handbal 2014 3

handbal 2014 2