Het Achterhuis, groep 8a en 8b

Geplaatst op woensdag 25 februari 2015

Het achterhuis

Hallo, ik ben Chahid en groep 8 a en b zijn 16-02 naar het achter huis van de familie Frank geweest, de ligging is in Amsterdam aan de Prinsjesgracht. Het was heel spannend ik was er nog nooit geweest maar het leek me wel leuk en we hadden al afgesproken naast wie we gingen zitten maar goed,

We vertrokken ongeveer 10:00van school toen we in de bus waren praatte iedereen met elkaar over Amsterdam en het achterhuis, toen we er bijna waren zagen we een mooi station het werd nog gebouwd maar het was al bijna klaar toen zagen we niet land daarna een hele lange rij van wel bijna 3 en een halve kilometer, ik schrok heel erg. Ik dacht even dat we in die rij moesten wachten pfff gelukkig mochten we gelijk door naar de ingang, eerst kregen we les over hoe het was in die tijd en de personen als: de familie Frank, Adolf Hitler en de Duitse en Nederlandse bevolking. Daarna mochten we het museum in het was super spannend maar ook ontroerend het was eigenlijk een tranentrekker, ik vond het ook bijzonder want je zit in een huis waar 8 mensen in de oorlog 2 jaar doodstil moesten onderduiken. Ik zag mensen uit verschillende landen en religiën zoals: Japan, Spanje, Frankrijk enzovoort, dat was bijzonder om te zien.

Toen we op school kwamen 15:10 mochten we naar huis. De ochtend daarna gingen we er nog over praten omdat dat maandag niet kon.

P.S de trappen in het achter huis waren heel steil.

Van: Chahid.

IMG_0214 IMG_0215 IMG_0216