Weekbrief 15

Koningsdag

28 april t/m 01 mei

Proef week 5 gelijke dagen model

Lestijden proefweek: dinsdag t/m vrijdag van 08.30 u t/m 14.00 u.

02 t/m 17 mei

Meivakantie

Schoolfotograaf

24 en 25 mei

Pinksteren

06 juli t/m 16 augustus

ACTIVITEITEN SPORT

Dinsdag 07 april                            Woensdag 08 april

15.30 – 16.30 uur, Kleutergym   13.15 – 14.15 uur

Groep 1 en 2, Atolplaza                              Club sportief

Kosten € 0,50                                 Atolplaza
Donderdag 09 april

Korfbal groep 3&4

Atolplaza
CITO ENTREE GROEP 7
In groep 7 zijn we deze week bezig geweest met het oefenen voor de entreetoets. Zo zijn de kinderen goed voorbereid.
De entreetoets begint dinsdag 7 april en duurt tot donderdag 23 april.
Namens het hele team aan alle kinderen veel succes toegewenst.

PERSONEEL

Juf Christien is op dit moment 4 ochtenden aanwezig. Zij staat nog niet voor de groep, maar begeleidt wel kinderen die extra hulp nodig hebben.

Juf Michelle staat vanaf  7 april weer  ’s ochtends voor groep 5a, maar Juf

Aletta helpt haar nog op de middagen.

Juf Crista werkt is op dit moment 2 middagen per week op school.

De knieoperatie bij juf Henny is goed verlopen, maar het zal nog maanden duren voordat zij weer volledig is hersteld.

Week nr.: 15

Weekbrief De Optimist

SPONSORLOOP

Leerlingen OBS De Optimist hebben warm gevoel bij  koude loop.

Op vrijdag 27 maart 2015 hebben de kinderen van OBS De Optimist te Lelystad hun drie projectweken over Unicef afgesloten met een sponsorloop en ruim elfhonderd euro opgehaald.

Deze ‘Unicef Loop’ is een sponsorloop van de kinderen voor financiële steun aan Unicef. Hiermee dragen ze bij aan een betere leefwereld voor kinderen over de hele wereld. Ondanks het koude en gure weer hebben de kinderen met veel enthousiasme en met een warm gevoel voor het goede doel hun rondjes gerend onder aanmoediging van medeleerlingen, ouders en leerkrachten.

De donderdag ervoor was een tentoonstelling en presentaties door leerlingen voor leerlingen over wat zij de afgelopen drie weken over het werk van Unicef hebben geleerd. Elke groep binnen school – van de kleuters tot en met de leerlingen van groep 8 – heeft aandacht besteed aan thema’s, zoals de rechten van het kind, voeding en onderdak, kinderarbeid en kinderen in oorlogsgebieden. De kinderen hebben onder andere posters, wenskaarten en eigen speelgoed gemaakt.

Het waren leerzame weken van inzicht in de eigen (thuis)situatie: voldoende eten en drinken, een huis met zacht bed en een mooie school om elke schooldag naar toe te gaan.

FIETSCURSUS

Wilt u leren fietsen in 6 lessen? Dan is dit uw kans.

Vanaf dinsdagdag 7 april is er weer een fietscursus. Samen leren fietsen is gezellig, gezond en ontspannend.

Het zijn 6 lessen van 13.00 t/m 15.00 uur op het Aaron Winterveld, tegenover de Atolplaza.

De kosten zijn € 22, 50. Het is verplicht om vooraf in te schijven en te betalen.

U kunt zich aanmelden bij Mariam Stiton, tel. 06-20311114 of mailen naar vac@live.nl.

Tips: neem uw eigen fiets mee als u die heeft en denk aan gepaste kleding en schoenen.