Geen categorie

Nieuws

sint

donderdag 7 december

Op 5 december was de grote dag dat sinterklaas op de Optimist op visite kwam. Wat hebben wij van zijn bezoek genoten. Helaas hebben we geen directeur piet gekregen. Maar het was wel erg gezellig.

Lees verder

pietengym

donderdag 7 december

Op vrijdag 1 december kreeg meester Ralf in zijn gymles hulp van 2 pieten. Zij hebben de leerlingen geholpen om echte pieten te worden. Er zijn pakjes in schoorstenen gegooid, over daken gelopen en is er geklommen. De kinderen van de onderbouw hebben er van genoten.

Lees verder

voorleeskampioen

dinsdag 28 november

Na spannende voorrondes heeft de Optimist een nieuwe voorleeskampioen: YOZKAN !  

Lees verder

Sinterklaasliedjes zingen

vrijdag 24 november

Lees verder

spinnenweb

maandag 20 november

Bij de kleuters is een gezamenlijk een spinnenweb gemaakt. De kinderen hadden er plezier in en aan het einde mocht er een kind een spin zijn en een andere leerling een vlieg.                      

Lees verder

ziek zijn, groep 3

maandag 20 november

Afgelopen weken heeft groep 3 veel gewerkt rondom het thema “ziek zijn”. Woensdag kwam de vader van Romee vertellen over het werk in een ziekenhuis, hij vertelde ons over allerlei soorten dokters. “Meester” Martin had allemaal leuke en leerzame spullen mee die we mochten bekijken en aanraken. Als afsluiter kwam er zelfs een echte ambulance

Lees verder

woordenschat

maandag 13 november

Op OBS de Optimist vinden we woordenschat erg belangrijk. We zijn bezig om de woorden in woordclusters aan te bieden zodat de leerlingen ze beter kunnen onthouden. Hieronder een sfeerimpressie uit de verschillende klassen.

Lees verder

handbal

maandag 13 november

14, 15 en 17 november werd er door de leerlingen van groep 5 en 6 gehandbald. Zij wonnen veel wedstrijden en hadden veel plezier. Team Optimist 1 werd 5de van Lelystad en Team Optimist 2 werd 2de. Op de foto een trotse meester en 2 trotse juffen.                               

Lees verder

fiets controleren

maandag 13 november

Woensdag 8 november kreeg de optimist visite van Veilig verkeer Nederland . Zij kwamen alle fietsen van de bovenbouw leerlingen controleren. Hierbij hielpen de leerlingen van groep 8. Aan enkele fietsen moest nog iets gebeuren. Maar de meeste fietsen waren oké.

Lees verder

dammen

maandag 13 november

De Optimist mocht dit jaar meedoen met het damtoernooi. Uit de groepen 5, 6, 7 en 8 werd een team gevormd en deze leerlingen hebben op woensdag 1 en 8 november hun best gedaan. Het team uit groep 6 en groep 8 veroverde een beker.

Lees verder