Expressiecirkel

Tijdens de K&C cirkel (oktober 2010) hebben Rita en ik met kinderen uit groep 5 en 6 gewerkt aan de kunstvorm ‘batikken’. Het hoogtepunt was een bezoek aan kunstenares Kitty van den Beld.
Zij ontving ons met limonade en een lekker koekje, waarna ze met de kinderen en sprak over haar kunst, aan de hand van een aantal schilderijen.

Daarna gingen we haar atelier in, zij vertelde hoe ze met warme bijenwas en een tjangtung de lijnen van de tekeningen op stof overtrekt en daarna met verf, op verschillende manieren, de tekeningen inkleurt. Het worden prachtige kunstwerken.

Wil je er meer van weten, ga dan naar www.kitskunst.nl.

Daarna mochten wij aan de slag met tjangtuns. Kitty had al tekeningen gemaakt. Wij hebben ze mee naar school genomen en met ecoline ingekleurd.