Skills united

Tijdens New Skills krijgen de leerlingen van de groepen 5 en 6 nieuwe basisvaardigheden aangeleerd door Kubus vakdocenten op het gebied van muziek, dans en theater. Het doel is dat iedere leerling met twee activiteiten kennis maakt, gedurende twee blokken van 7 weken. De leerlingen mogen hun twee voorkeursactiviteiten doorgeven en op basis van een gelijke verdeling maken de leerkrachten na de introductieworkshops een eerste verdeling van de leerlingen voor het indelingsrooster.

Skills United op de Optimist

Skills United is voor de meest gemotiveerde leerlingen, die meteen doorstromen vanuit het binnenschoolse New Skills. Deze leerlingen worden extra gestimuleerd door de eigen leerkracht om mee te gaan doen met Skills United. Het zijn leerlingen, die zich graag verder willen ontwikkelen op het gebied van muziek, dans of theater. Vanuit de overkoepelende activiteit ‘musical’ werken alle leerlingen met hun eigen vakdocent aan een gezamenlijke uitvoering.

De leerlingen werken gezamenlijk naar een eindpresentatie, waarin zij zich met trots en enthousiasme presenteren aan publiek tijdens de 7e les.

Kosten Skills United

Leerlingen betalen hiervoor €0,50 per les. Het totale bedrag van €3,50 voor deelname aan een blok Skills United dient vooraf te worden betaald aan de leerkracht van uw kind. Het is verplicht om voor de start van het hele lesblok, het lesgeld te hebben voldaan.